Facebook lansează o aplicație mobilă pentru jocuri

0
930
FOTO: tagechos/Pixabay.com
FOTO: tagechos/Pixabay.com

Facebook vrea să lanseze luni o aplicație mobilă pentru jocuri. Aceasta urmează să fie axată în special pe streaming de jocuri online. Este o încercare a Facebook de a concura cu servicii precum Twitch, care aparține de Amazon, Youtube (Google) sau Mixer al celor de la Microsoft.

Potrivit News York Times, Facebook Gaming ar fi trebuit lansat în luna iunie a acestui an, însă, pe fondul carantinei, pentru oamenii stau mai mult în casă, compania a decis să grăbească lansarea.

„Investiția în jocuri în general a devenit o prioritate pentru noi, deoarce considerăm că jocurile sunt o formă de divertisment care leagă cu adevărat oamenii”, a declarat coordonatorul echipei care lucrează la aplicație, Fidji Simo.

Noua aplicație de gaming de la Facebook include și jocuri casual, dar și acces la comunități de gamining.

Facebook a lansat săptămâna trecută și un chatbot cu informații despre actuala criză, într-o încercare de a combate dezinformarea. Este vorba despre o colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății.

Chatbot-ul, sau robot conversaţional, este o extensie a serviciului Health Alert al organizaţiei şi va oferi informaţii rapide şi precise despre criza pandemică, a notat OMS.

Serviciul interactiv poate fi accesat în engleză, franceză, spaniolă şi arabă prin pagina oficială de Facebook a OMS selectând “trimite mesaj” sau prin link-ul de Messenger dedicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here