Facebook lansează Messenger Rooms, o alternativă la Zoom sau Skype

0
1064
FOTO: athree23/Pixabay.com
FOTO: athree23/Pixabay.com

Facebook va lansa noul Messenger Rooms, care va putea găzdui grupuri de persoane în conferințe video. Vor putea participa inclusiv utilizatori care nu au cont pe rețea.

Mai exact, cel care configurează conversația video trebuie să aibă cont activ pe Facebook, însă ceilalți participanți pot participa fără să fie utilizatori ai rețelei de socializare.

Serviciul este deja disponibil și vine cu o serii de funcții extinse, gândite special pentru videoconferințe în direct, pe Facebook, Instagram și WhatsApp. Prin această mișcare, Facebook vrea să concureze cu Zoom sau Skype.

În viitorul apropiat, Messenger Rooms va putea găzdui până la 15 persoane, fără limită de timp. De asemenea, reprezentanții companiei au spus că siguranța și confidențialitatea sunt principalele priorități.

„Nu vă vedem şi nu vă ascultăm apelurile, iar persoana care creează camera controlează cine se alătură, cine vede camera şi dacă aceasta este blocată sau deblocată pentru noi invitaţi. (…) Creatorul camerei trebuie să fie prezent pentru ca apelul să înceapă şi acesta poate elimina invitaţi în orice moment”, a explicat vicepreşedintele Messenger, Stan Chudnovsky.

Utilizatorii vor avea la dispoziție mai multe fundaluri pe care le vor putea pune pe spate, acestea fiind dinsponibile și la 360 de grade.

Utilizatorii își vor putea partaja camera și în news feed-ul Facebook, în grupuri și pagini de eveniment. De asemenea, în viitorul apropiat, ar putea apărea opțiune pentru Messenger Rooms și pe Instagram Direct sau WhatsApp.

O schimbare pentru a ajuta comunicarea în grup va fi și pe WhatsApp. Mai exact, WhatsApp Group Calls va fi capabilă să găzduiască până la opt persoane în loc de patru, ca până acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here