Epava unei nave celebre a fost descoperită cu o dronă subacvatică

0
2153
FOTO: Ocean Infinity/SEARCH, Inc.
FOTO: Ocean Infinity/SEARCH, Inc.

Epava navei USS Nevada a fost descoperită în largul coastelor Hawaii cu ajutorul unei drone subacvatice. Este o descoperire importantă, având în vedere că este una dintre navele care a rezistat în mai mult bătălii celebre.

Nava a fost căutat în cadrul unui proiect desfășurat de Ocean Infinity și SEARCH Inc. Cele două companii private au pornit în căutarea epavei având câteva date, însă nu foarte precise și au făcut mai multe cercetări până să o găsească.

FOTO: Ocean Infinity/SEARCH, Inc.

USS Nevada a fost lansată la apă în 1914 și era o mândrie a marinei americane. Avea arme de ultimă generație, era blindată, iar specialiștii au reușit să treacă alimentarea de la cărbune la petrol.

USS Nevada a participat la ambele războaie mondiale. În ultimele luni ale Primului Război Mondial, a avut misiune în apele Irlandei, pentru a proteja convoaiele de aprovizionare care navigau spre și dinspre Marea Britanie.

În Al Doilea Război Mondial, a fost una dintre navele de luptă care a participat în bătălia de la Pearl Harbor. A fost lovită de o torpilă și de cel puțin șase bombe. A intrat în derivă și s-a blocat într-o zonă de corali. A fost mai târziu scoasă din zona respectivă și reparată.

Ulterior, nava a fost scoasă din rândul celor operaționale și a fost folosită în diverse experimente militare. În 1946, a fost aleasă ca țintă în cadrul unor teste și s-a tras asupra ei cu două bombe atomice din zona Insulelor Marshal. În mod surprinzător, nava a rezistat. Cu o puternică încărcătură radioactivă și avariată după ce a fost încă o dată ținta unor exerciții militare, USS Nevada a fost în 1948 scufundată intenționat cu mai multe focuri de armă și bombe.

FOTO: Wikimedia Commons

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here