Elon Musk s-a răzgândit, nu mai cumpără Twitter

0
522
FOTO: mohamed_hassan/Pixabay.com
FOTO: mohamed_hassan/Pixabay.com

Elon Musk nu ar mai vrea să cumpere Twitter și ar renunța la oferta sa de 44 de miliarde pentru achiziționarea platformei. Acesta acuză că i s-a refuzat dreptul de a primi informații cu privire la numărul conturilor de spam.

Avocaţii Tesla şi directorul general al SpaceX au trimis luni o scrisoare Twitter în care ameninţă că vor renunţa la tranzacţie. Scrisoarea a fost inclusă într-o solicitare transmisă Autorităţii de supraveghere a pieţei de capital din SUA (U.S. Securities and Exchange Commission – SEC).

În document se arată că Musk a cerut în mod repetat informaţii începând din 9 mai, aproximativ o lună după ce a înaintat oferta de achiziţionare a Twitter, pentru a evalua cât de multe dintre cele 229 de milioane de conturi ale companiei sunt false.

În urma anunţului, acţiunile Twitter au scăzut cu peste 5% în predeschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei de la New York.

În scrisoare, avocaţii susţin că Twitter s-a oferit doar să furnizeze detalii privind metodele de testare ale companiei. Dar ei subliniază că răspunsul „ar echivala cu refuzul de a transmite datele solicitate de Elon Musk”. Şeful Tesla vrea datele pentru a face propriile sale verificări a ceea ce el susţine că ar fi metodologiile relaxate ale Twitter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here