Elon Musk a cumpărat Twitter. Ce s-ar putea schimba

0
415
FOTO: LoboStudioHamburg/Pixabay.com
FOTO: LoboStudioHamburg/Pixabay.com

Elon Musk a cumpărat Twitter. Tranzacția a fost de aproape 44 de miliarde de dolari. Musk a transmis că speră ca „și cei mai mari critici” ai săi să rămână în continuare pe Twitter, pentru că „asta înseamnă libera exprimare”.

„Libera exprimare este piatra de temelie în funcționarea democrației iar Twitter este piața digitală unde chestiunile vitale pentru viitorul umanității sunt dezbătute”, a spus Musk într-un comunicat. După anunțul tranzacției, acțiunile Twitter au crescut cu 6%.

Musk ar putea cere eliminarea unor restricții legate de ce poți posta pe Twitter. Noul deținător al platformei a criticat de multe ori faptul că moderatorii merg uneori prea departe cu eliminarea unui tip de conținut și a spus că aceasta este cenzură.

Musk a spus că preferă ca anumite conturi să fie suspendate temporar când încalcă regulile, dar să nu fie șterse. El a promis și că, atunci când Twitter va lua măsuri pentru a reduce, sau amplifica, reach-ul unui tweet, utilizatorii vor fi informații despre asta.

Twitter interzice discursul ce conține amenințări violente și a luat în ultimii ani măsuri mai serioase împotriva campaniilor coordonate de dezinformare, mai ales când este vorba de alegeri sau când a fost vorba de Covid.

În 2021 Twitter a avut pierderi de 220 milioane dolari, iar în 2020, de 1,14 miliarde dolari. Are 5.000 de angajați și o cifră anuală de afaceri de aproximativ 5 miliarde de dolari. Numărul de useri este de aproximativ 220 de milioane, de zeci ori mai puțini decât are Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here