Descoperire spectaculoasă făcută într-o groapă adâncă de 192 de metri

0
677
FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

O echipă de cercetători chinezi a făcut o descoperire impresionantă într-o groapă din satul Ping`e, regiunea Guangxi Zhuang. O groapâ adâncă de 192 de metri a dezvăluit o adevărată lume naturală străveche, cu copaci înalți de 40 de metri.

Aici ar putea trăi specii care nu au fost descoperite încă, relatează CNN. Groapa are o lățime de 149 de metri, iar cercetătorii au mers timp de câteva ore pentru a ajunge la baza dolinei. De asemenea, au găsit trei intrări ale unei peșteri. Fundul gropii este căptușit cu o „pădure primitivă bine conservată”.

„Nu aș fi surprins să aflu că există specii în aceste peșteri care nu au fost niciodată descoperite sau descrise de știință până acum”, a spus Lixin.

Regiunea Guangxi din China este cunoscută pentru formațiunile sale carstice spectaculoase. În noiembrie 2019, Xinhua a relatat despre descoperirea unui grup uriaș de doline în regiunea Guangxi. Înainte de aceasta, în 2016, oamenii de știință au descoperit cel mai mare grup de doline din lume în provincia Shaanxi din nord-vestul Chinei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here