Descoperire importantă. Pastila cu insulină ar putea apărea în curând în farmacii

0
2163
FOTO: qimono/Pixabay.com
FOTO: qimono/Pixabay.com

Cercetătorii caută de zeci de ani o soluție prin care insulina să poată fi administrată pe cale orală pentru pacienții care suferă de diabet. Acum, acest tratament este mult mai aproape.

Compania farmaceutică Oramed a făcut un test clinic pe oameni pentru a demonstra eficacitatea unei pastile cu insulină.

Spun că a fost un succes, iar în următorii ani ar putea apărea în farmacii pastilele cu insulină. Oamenii de știință spun că marea provocare a fost să se găsească o soluție astfel încât aciditatea din stomac să nu distrugă proteina înainte de a fi absorbită, potrivit newatlas.com.

Următorul pas este analiza impactului pe care îl are această pastilă luată pentru o perioadă de 90 de zile. Până acum a fost testată pe o perioadă de 29 de zile și s-a observat că-și face efectul.

Nadav Kidron, CEO la Oramed, spune că peste aproximativ un an se va cunoaște exact potențialul pe care îl are medicamentul și care sunt avantajele, pe termen lung, al unui tratament cu pastile cu insulină.

Un studiu realizat în țara noastră de PREDATORR arată că sunt 1,7 milioane de români care suferă de diabet zaharat. Studiul mai scoate în evidență mai sunt peste trei milioane de români cu prediabet.

În privinţa cauzelor, acestea sunt multiple şi ţin de stilul modern, dezechilibrat de viaţă: alimentaţie nesănătoasă, stres, sedentarism, obezitate.

Fără un tratament adecvat şi o dietă strictă, diabetul poate provoca o serie de complicaţii grave, precum ateroscleroza, arteriopatia diabetică, insuficienţa renală, afecţiuni oculare (retinopatie) sau boli parodontale.

În plus, cele mai periculoase complicații ce duc la invaliditate în aceas­tă maladie sunt la nivel macrovascular, care pot provoca cardiopatia ischemică, infarctul de miocard și accidentul vascular cerebral, precum şi la nivel microvascular, afectând func­ţionarea vaselor mai mici de sânge.

Astfel, un pacient care dezvoltă o neuropatie diabetică poate să ajungă chiar şi la amputație.

FOTO: qimono/Pixabay.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here