Dell a lansat un laptop care se răcește ca robotul de pe Marte

0
2075
Dell XPS 13
Dell XPS 13

Prima generație de laptopuri XPS 13 de la Dell a fost lansată în 2012, la Consumer Electronics Show, unul dintre cele mai importante târguri de electronice, care are loc în fiecare început de an la Las Vegas.

A venit momentul prezentării unei noi generații Dell XPS 13, tot în cadrul CES. Noile modele vor veni cu schimbări importante atât în ceea ce privește partea hardware, cât și la capitolul design.

Noile XPS 13 vor avea carcase din aluminiu și vor fi versiuni pe argintiu și roz-auriu. Laptopul va avea o grosime de 11,6 milimetri la îmbinare și va ajunge la 7,8 milimetri în partea din față.

În ceea ce privește ecranul, vor fi două versiuni: una cu full HD și alta cu display UHD. De partea video se va ocupa o placă Intel UDH Graphics 620. Procesorul va fi Intel i5 sau i7, a opta generație. Stocarea se va face pe SSD-uri de până la 1TB, iar memoria RAM va fi de până la 16GB.

Foarte importantă este tehnologia de răcire a noului laptop XPS 13. Specialiștii de la Dell spun că acesta este primul laptop din lume construit cu tehnologia GORE Thermall Insulation, același sistem de răcire folosit pe robotul Rover de pe Marte.

Dell XPS 13

Bateria ține până la 20 de ore, iar durata de viață poate crește dacă este activată o aplicație creată de Dell.

Au fost preluate și câteva opțiuni populare deja pe smartphone-uri. Mai exact, laptopurile Dell XPS 13 pot fi deblocate cu ajutorul vocii, prin sistem de recunoaștere facială sau amprentă.

În ceea ce privește conectivitate, laptopul Dell are două porturi Thunderbolt 3, unul USB-C și poate citi carduri microSD. Prețurile pentru Dell XPS 13 pornesc de la 1.000 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here