Cum să adaptezi un binoclu la smartphone

0
3373

Statisticile arată că peste jumătate din pozele încărcate pe rețelele de socializare sunt făcute cu telefonul. Smartphone-ul e tot timpul la îndemână atunci când vrei să faci o fotografie. Însă ar putea exista o problemă atunci când vine vorba de zoom.

O soluție pentru acest lucru ar putea fi adaptorul de la Carson Optical, HookUpz IB-542. Specialiști în producerea de telescoape și binocluri, cei de la Carson Optical s-au gândit să facă un adaptor care îți transformă un binoclu în obiectiv pentru smartphone. HookUpz IB-542 e o carcasă în care se pune smartphone-ul, iar în dreptul camerei are un dispozitiv care se fixează pe binoclu. Adaptorul costă aproximativ 18 dolari.

Un accesoriu asemnător este prezentat și de Photojojo, o companie care vinde accesorii pentru smartphone-uri și tablete. Aceștia spun că au găsit soluția pentru a-ți transforma telefonul sau tableta într-un adevărat aparat de fotografiat digital.

Telephoto e o lentilă care se adaptează la camerele telefoanelor și oferă un zoom de 12X și de 10X. Deocamdată, accesoriul Telephoto este conceput doar pentru gadgeturile Apple, iPhone și iPad. O astfel de lentilă costă în jur de 25 de dolari.

Tot mai multe companii producătoare de accesorii se orientează spre camerele smartphone-urilor. Bodelin, o companie americană specializată în aparatură pentru cercetarea științifică, a creat ProScope, un accesoriu care îți transformă smartphone-ul într-un adevărat microscop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here