Cum alegi o ușă inteligentă pentru depozit, atelier, magazin sau garaj

0
1840
FOTO: Profitech.ro
FOTO: Profitech.ro

Ușile care se închid cu un lacăt și se trag manual sunt istorie de multă vreme. Acum trebuie să alegeți o ușă inteligentă. Atunci când vorbim de uși rapide, care au cel mai scurt timp de deschidere/închidere, cele mai bune recomandări ar fi ușile rapide din PVC. Acestea reduc consumul de energie termică și utilizează cu precădere în supermarket-uri, centre logistice, hale industriale, spălătorii, dar și alte tipuri de clădiri industriale.

De exemplu, ușile rapide pot avea au o perdea flexibilă din PVC armată cu fibră sintetică, clasa 2 de rezistență la foc, cu rulare pe profilul traversei superioare. Stâlpii laterali sunt din oțel zincat, iar dimensiunile maxime sunt de 5.000 x 5.000 mm.

Sunt dotate, printre altele, cu motoare trifazice asincron cu autoblocare, frâne electromagnetice rapide, au comutatoare de limită cu came, panou electric prevăzut cu logică de control și LED care indică stadiul operațiunilor executate, circuit de alimentare. În ceea ce privește siguranța, au senzor otpoelectric în garnitura inferioară cu autotestare, fotocelule de siguranță, sistem Anti Crash și stabilitate la vânt și curenți de aer.

O altă variantă pe care o puteți lua în calcul este ușa industrială armonică. Acestea se potrivesc la halele cu o înălțime joasă a buiandrugului. Aceste uși industriale pot fi o soluție perfectă acolo unde structura halelor nu permite o sarcină suplimentară a acoperișului.

Ușile armonice industriale, care au pereți dubli umpluți cu spumă rigidă poliuretanică sau vată minerală, se potrivesc în ateliere și hale încălzite în care izolația fonică este foarte importantă.

Uși industriale cu rulou pot fi folosite acolo unde e nevoie să ocupe spațiu la deschidere. Acestea se înfășoară compact în spatele buiandrugului. În lateral și în zona plafonului nu se pierde din suprafața utilă a halei.

Uși industriale antifoc sunt destinate pentru spațiile în care există risc sporit de incendiu. Sunt culisant și pot fi cu unul sau două canate care stau în poziția deschisă și se închid gravitațional în momentul în care primește comanda de închidere de la centrala anti-incendiu.

Nu în ultimul rând nu trebuie uitate nici ușile industriale metalice pietonale și antifoc. Acestea pot fi multifuncționale sau rezistente la foc 45’, 60’, 90’, 120’. Se pot adăuga accesorii precum broasca cu închidere specială, amortizor, kit de bară anticipată sau diverse grile de aerisire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here