Cercetare: Țările din Est ar fi mai puțin afectate de coronavirus datorită unei caracteristici genetice

0
14734
FOTO: TheDigitalArtist/Pixabay.com
FOTO: TheDigitalArtist/Pixabay.com

Cercetătorii de la Universitatea din Gand (UGent) cred că există o explicație genetică pentru faptul că țările din Europa de Est, dar și cele scandinave, au mai puține victime din cauza pandemiei de coronavirus.

Concluziile cercetării sunt citate de jurnaliștii de la Le Soir. Oamenii de știință cred că numărul de morți este mult mai mic decât media în țările din Balcani și în zona scandinavă datorită unei legături între o genă (ACE1) și dezvoltarea Covid-19.

Cercetătorii susțin că existența mai mult cetățeni cu polimofirms D ( o variație între indivizi a secvenței de gene) al genei respective, cu atât a fost mai mic numărul de decese în țara respectivă.

„Cu cât mergem mai spre estul Europei, cu atât este mai curent polimofismul genei ACE1. În același timp, vezi că gravitatea epidemiei de COVID-19 scade pe măsură ce treci din Europa Occidentală în Europa Centrală și de Est”, a explicat profesorul Joris Delanghe, potrivit La Libre.

Studiul a relevat faptul că până la 41% din diferențele de contaminare între țări se pot explica prin frecvența acestui polimorfism particular. Cercetătorii au găsit informate în bazele de date științifice privind frecvența fiecăruia din aceste polimorfisme în rândul populației în 25 de țări din Europa, din Orientul Mijlociu și din Africa de Nord.

După ce au comparat datele cu cele ale Universității John Hopkins privind numărul de infectări și decese în aceste țări, au făcut o asociere pentru una din aceste gene – ACE1.

FOTO: TheDigitalArtist/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here