Cele mai importante schimbări din Gmail. Cum treci la noua interfață

0
1815
FOTO: Pfpiovani/Pixabay.com
FOTO: Pfpiovani/Pixabay.com

Cel mai popular serviciu de e-mail va cunoaște schimbări importante. În general, potrivit celor de la Google, după actualizări, inbox-ul din Gmail ar trebui să fie mult mai ușor de gestionat și setat.

Vor fi mai multe butoane pentru fiecare mail în parte. De exemplu, acum, în varianta pentru desktop, dacă vrei să ștergi separat un mail trebuie să dai click dreapta ca să-ți apară opțiunile. Acestea vor fi mutate în dreapta mesajului și vor fi afișate automat la mutare cursorului.

Vor apărea la rând butoanele: „arhivare”, „delete”, „mark as read” și snooze, o alarmă care să-ți aducă aminte să citești un mail sau să răspunzi la el.

O altă schimbare importantă din Gmail se referă la atașamente. De acum înainte, direct din inbox, fără nici măcar să intri în mail poți deschide diverse fișiere precum documente word, excel sau prezentări power point.

Aceste butoane, pe care Google le-a botezat „chips”, vor apărea sub subiectul email-ului. Scurtăturile vor fi opționale și poți alege care să apară automat în inbox.

Gmail îți spunea atunci când într-un mesaj se ascunde o acțiune de tip phishing sau un virus. Acum, mesajul este mult mai mare. Un banner roșu te va avertiza și vei avea foarte vizibil și butonul „delete” pentru a scăpa de mesajul infectat.

În noul Gmail vor apărea în partea dreaptă mai multe aplicații Google. Vei avea acces ușor, printre altela, la Calendar sau Google Keep. Aceste aplicații le aveți la dispoziție și pe smartphone-urile cu Android și le puteți instala și pe gadgeturile Apple. Toate modificările pe care le faci în aceste aplicații pe telefon, tabletă și pe desktop se vor sincroniza.

Toate schimbările vor fi făcute în toată lumea începând de astăzi, în scurt timp. Însă, dacă nu ai primit update-urile și vrei să vezi toate actualizările mai repede trebuie să intri la Settings și să apeși butonul „Try the new Gmail” și vei putea vedea toate schimbările din Gmail.

FOTO: Pfpiovani/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here