Smartphone pentru război. Rezistă în apă, foc și la șocuri puternice

0
9472
Sonim Technologies spune că face cel mai rezistent telefon din lume
Sonim Technologies spune că face cel mai rezistent telefon din lume

Care este cel mai rezistent telefon din lume? E un titlu glorios pe care mai multe companii și-l arogă. De câteva luni, compania americană Sonim Technologies, din California, spune că produce cel mai rezistent smartphone în condiții extreme.

De ce Sonim XP8 ar fi cel mai rezistent telefon din lume? Producătorii americani ai smartphone-ului, care funcționează cu Android, spun că este făcut după standarde militare în ceea ce privește rezistența. Rezistă la șocuri puternice, în praf, apă, la contactul cu substanțe chimice corozive și chiar în foc.

Însă acest telefon este gândit în primul rând să-i ajute pe cei care salvează vieți sau lucrează în medii periculoase sau în care s-ar putea întâmpla accidente și e nevoie de precauție. Una dintre funcțiile importante ale smartphone-ului este „SOS”, o aplicație prin care se poate face un apel de ajutor în situații de urgență.

Cel mai rezistent telefon din lume. Dotările tehnice

De asemenea, telefonul are și un sistem de anulare a zgomotului de fond, pentru ca apelantul să se audă cât mai clar, chiar dacă în jurul său este foarte mare gălăgie. Ecranul este de 5 inci, iar rezoluția este FHD 1080X1920.

În ceea ce privește partea tehnică, smartphone-ul are un procesor OctaCore de 2,2 GHz. Memoria RAM este de 4GB, iar capacitatea de stocare este de 45GB. De asemenea, suportă și un card de memorie microSD de până la 128GB.

Pentru convorbiri clare dispune de trei microfoane, toate cu izolarea zgomotului de fond. Sonim XP8 are și două difuzoare foarte puternice, capabile să reproducă sunete de peste 100 decibeli.

Foarte importantă este și capacitatea bateriei. Cei de la Sonim spun că acumulator de 4.900mAh al telefonului îi ține în funcțiune 30 de zile în standby sau pentru 30 de ore de convorbiri. Cântărește 335 de grame.

Deocamdată se vinde doar în Statele Unite și costă în jur de 700 de dolari.

Cel mai rezistent telefon din lume. Ce oferte sunt în România

Spre sfârșitul anului trecut, compania TCCM din Cehia, specializată în vânzarea de telefoane mobile a anunțat că are în plan să vândă în România aproape 10.000 de telefoane foarte rezistente sub brandul CAT.

TCCM a intrat în România în primăvara anului și a încheiat deja cu SMURD un parteneriat prin care le-a oferit modelele de telefoane rezistente CAT B25, B35 și S60. Cel din urmă este singurul telefon rezistent din lume dotat cu o cameră termală.

Cât costă un telefon rezistent în România? CAT S31, de exemplu, care se găsește pe piața din România, are un ecran de 4,7 inci, procesor cu patru nuclee de 1,3 GHz, memorie RAM de 2GB, spațiu de stocare de 16GB, cameră foto de 8 megapixeli și rezistă în apă la o adâncime de până la 1,2 metri timp de 35 de minute. Costă în jur de 1.500 de lei.

  Telefoanele rezistente CAT S60, CAT B25. CAT S31

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here