Cel mai mare motor de căutare pentru torrente a fost închis

0
1407

„Torrentz was a free, fast and powerful meta-search engine combining results from dozens of search engines”, e mesajul care apare acum pe Torrentz.eu, cel mai mare motor de căutare pentru torrente. Bara de căutare este nefuncțională.

A fost lansat în 2003 și a ajuns să aibă în ultimii ani milioane de utilizatori în fiecare zi.
Torrentz.eu își anunță dipariția la câteva săptămâni după ce unul dintre cele mai populare site-uri de torrente a fost închis. Autoritățile americane au închis KickassTorrents, susținând că au adus prejudicii de circa 1 miliard de dolari în ceea ce privește drepturile de autor.

Anchetatorii americani au reușit și arestarea unui cetățean ucrainean, Artem Vaulin, despre care spun că s-ar afla în spatele KickassTorrent.

„Artem Vaulin a evitat autoritățile și și-a mutat domeniile în mod repetat pe servere din întreaga lume, după ce au fost închise constant. Capturarea sa în Polonia demonstrează faptul că acești criminali cibernetici pot doar fugi, dar nu se pot ascunde”, a declarat unul dintre cei care au coordonat ancheta, procurorul american Leslie Caldwell.

În ultimii ani, KAT a fost blocat în mai multe ţări, precum Marea Britanie, Irlanda, Italia, Danemarca, Belgia şi Malaezia. Pentru a-l prinde pe Artem Vaulin, agenţii federali au procesat informaţii despre modul de operare al KAT, cumpărând reclame pe site şi colectând date despre tranzacţiile financiare şi despre staff-ul platformelor. Aceste acţiuni au dezvăluit faptul că adresa de email a lui Vaulin era trim@me.com, găzduită de Apple, companie care a cooperat cu autoritățile americane.

Însă jurnaliștii de la The Verge anunță că site-ul KickassTorrents a revenit la adresa kat.am.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here