Ceasul care îți transformă mâna în touchscreen

0
1757
FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

O echipă de cercetători de la Carnegie Mellon University și ASU Tech a reușit să construiască prototipul unui ceas inteligent care este capabil să-ți transforme suprafața brațului în touchscreen.

LumiWatch are un micro proiector care îți afișează pe corp interfața unor aplicații. La fel ca pe un ecran de smartphone sau tabletă, poți gestiona direct pe piele aplicația. Proiecția poate fi de până la 40 de centimetri pătarți, ceea ce ar fi o suprafață mult mai mare decât a unui touchscreen de smartphone.

Proiectorul folosește lasere roșii, albastre și verzi, iar imaginea afișată este foarte vizibilă și afară, în timpul zilei, atunci când sunt zile foarte însorite, potrivit proiectanților. Proiectorul are o putere de 15 lumeni.

Carcasa este din aluminiu, iar procesorul ceasului este un Qualcomm de 1,2 Ghz quad-core. Are o memorie RAM de 768 MB, o capacitate de stocare flash de 4 GB, iar bateria este Lithium Ion și are 740 mAh. De asemenea, ceasul mai dispune de conexiuni Bluetooth și Wi-Fi.

LumiWatch funcționează cu sistem de operare Android 5.1. Cercetătorii mai spun că poate proiecta continuu timp de o oră. Dacă proiectorul este folosit ocazional, ar putea ține chiar și o zi, potrivit celor care l-au proiectat.

„Chiar dacă există numeroase obstacole pentru ca acest ceas să devină cu adevărat util, credem că munca noastră este dovada faptului că se poate construi un ceas cu proiector și poate fi considerat cel puțin valoros din punct de vedere artistic”, se arată în prezentare proiectului LumiWatch.

Potrivit cercetătorilor, dacă va deveni realitate, ceasul ar putea costa în jur de 600 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here