Șase motive pentru care ar trebui să-ți faci un site pe WordPress

0
1371
FOTO: StartupStockPhotos/Pixabay.com
FOTO: StartupStockPhotos/Pixabay.com

Cele mai mari companii din top 500 în lume își construiesc website-urile bazate pe WordPress. La nivel global, 30% din website-uri sunt create cu WordPress (WP), iar 60% din total CMS-urilor (Content Management System) sunt WP, iar peste 42% din piața de magazine online existente este reprezentantă de Woocommerce (care funcționează pe bază WP), spune Cătălin Jilavu, de la agentia Digital Craft.

În prezent, oamenii caută pe Google informații despre produsele pe care urmează să le cumpere, accesează website-uri dedicate review-urilor de produse și își scriu permanent părerile pe cea mai mare rețea de socializare, Facebook. Prin urmare, prima impresie în online este colosală.

Utilizatorii te judecă în funcție de website și decid, astfel, dacă te vor mai vizita în funcție de cum te prezinți printre kilobiți. „Este foarte probabil ca utilizatorii să te evite, odată ce au considerat că websiteul tău nu reflectă acel tip de experiență pe care îl caută la un business”, este de părere Cătălin Jilavu.

Potrivit antreprenorului de la Digital Craft, există mai multe motive pentru care ar fi bine să optezi pentru un site pe WordPress:

Pentru administrare nu îți trebuie foarte multe cunoștințe tehnice, o poți face singur, orice informație din interiorul platformei este foarte ușor de actualizat; Interfața fiind grafică, interacționezi ușor cu panoul de administrare și conținutul site-ului tău, pri nurmare nu îți trebuie foarte multe cunoștințe tehnice.

Nu mai este întotdeauna suficient să ai un site bine făcut; acesta ar trebui optimizat pentru motoarele de căutare (SEO) și este știut că WordPress este una dintre platformele SEO friendly, fiind construit de la bază în acest scop.

Site-ul este complet administrabil, scalabil (posibilitatea de a-l dezvolta ulterior, inclusiv de a vinde produse și servicii prin intermediul lui) și usor de utilizat; WP este un sistem modular, posibilitățile sunt teoretic, nelimitate, astfel poți să dezvolți ulterior funcționalități noi, inclusiv vânzarea de produse și servicii.

Cum viteza și adaptibilitatea pentru mobil sunt chei principale în ziua de azi, WordPress adaptează aceste facilități nativ, având funcționalități speciale pentru acest domeniu.

Fiind un sistem modular, adăugarea de funcționalități noi se face ușor, dar și în majoritatea cazurilor prin module gratuite, directorul lor de module gratuite având circa 55.000 de module.

Securitatea este și aceasta un punct important, actualizările sunt gratuite, iar WordPress este printre primii la implementarea problemelor de securitate apărute în timp, astfel este și printre cele mai sigure platforme.

FOTO: StartupStockPhotos/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here