Ce știu părinții despre amenințările care îi pândesc pe copii pe internet

0
1291

În ciuda faptului că peste jumătate (52%) dintre părinți cred că amenințările care îi pândesc pe copiii lor în mediul online sunt în creștere – de la cyberbullying la conținut inadecvat – puțin peste o treime (39%) le vorbesc despre posibile pericole, arată o nouă cercetare Kaspersky Lab și B2B International.

Sondajul a arătat că un adult din cinci (20%) nu face nimic pentru a-și proteja copiii de amenințările de pe internet, cu toate că un procent similar (22%) chiar și-a văzut copilul confruntându-se cu o amenințare în mediul online, inclusiv vizionare de conținut inadecvat, întâlnirea unor necunoscuți periculoși sau cyberbullying. 53% dintre respondenți se tem, de asemenea, că Internetul le afectează sănătatea sau starea de bine a copiilor, într-un fel sau altul.

O treime dintre părinți (31%) simt că nu au niciun control asupra a ceea ce văd sau fac cei mici în mediul online, dar aproape două treimi (61%) nu vorbesc cu copiii lor despre amenințările de pe Internet. Atunci când se iau măsuri, ele sunt, în mare, ineficiente; de exemplu, 28% dintre respondenți spun că verifică istoricul de navigare pe Internet al copilului, deși până atunci mare parte din rău este posibil să fie deja făcut. Doar un sfert (24%) dintre aceștia au instalat un program de control parental.

„Pentru mulți tineri, a devenit parte din rutină să folosească telefoane mobile și computere pentru a intra online, deseori fără să fie supravegheați de părinți sau atunci când sunt în afara casei. Studiul nostru arată că numeroși părinți simt că nu au nicio putere să controleze ce se întâmplâ pe aceste dispozitive. Totuși, sunt multe lucruri simple și folositoare pe care părinții le pot face pentru a-i proteja pe tineri.

Important este să îmbine măsuri practice, cum ar fi programe de control parental și păstrarea computerelor în zonele frecventate de toată familia, sau să aibă discuții cu copiii despre potențiale amenințări și cum să le facem față”, spune David Emm, Principal Security Researcher at Kaspersky Lab.

În acest context, cei de la Kaspersky recomandă serviciile lor, Kaspersky Total Security – multi-device și Kaspersky Safe Kids, care protejează și supraveghează activitățile pe dispozitive cu Windows, Mac OS X, iOS și Android.

„Programele Kaspersky Lab fac mai mult decât să protejeze copiii de conținut inadecvat pe site-uri și aplicații, ele împiedică, în plus, dezvăluirea de informații confidențiale și îi ajută pe părinți să controleze perioadele pe care copiii le petrec pe dispozitive conectate la Internet”, spun cei de la Kaspersky, despre programele lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here