Cântecele păsărilor din România pot fi ascultate și online

0
690
FOTO: Luc Viatour/Wikimedia Commons
FOTO: Luc Viatour/Wikimedia Commons

Specialiștii Societății Ornitologice Române, în parteneriat cu Universal Music România, au lansat albumul „Sunetele Naturii. Sunetele Vieții Tale”.

„Astăzi e zi de sărbătoare. De 29 de ani celebrăm Ziua Păsărilor pe dată de 1 aprilie. În România, Ziua Păsărilor era sărbătorită încă din perioada interbelică, în principal în şcoli. În 1994, SOR a reintrodus în calendarul evenimentelor această zi specială pentru toţi iubitorii de păsări şi natură”.

Albumul „Sunetele Naturii. Sunetele Vieţii Tale” include 36 de sunete de la păsări precum mierla, piţigoiul mare, sticletele, ciocănitoarea de grădini, rândunica, guguştiucul şi multe altele.

Fiecărui sunet şi fiecărei păsări îi este atribuit un titlu inspirat din realitatea noastră de zi cu zi, cum ar fi „Piţigoiul Mare – În drum spre cafenea”/ „Florinte – În faţă, pe avarie”/ Ciocănitoare de grădini – Bormaşina vecinului”.

Albumul poate fi ascultat – LA ACEST LINK.

Cu o donaţie lunară de 30 de lei, se pot asigura seminţele pentru aproximativ 3.225 de păsări care vin la o hrănitoare în sezonul rece, conform SOR.

Primăvara, sunt montate cuiburi artificiale în aşteptarea noului sezon de cuibărire. În ele vor creşte an de an generaţii de pui de muscari, ţicleni, vrăbii, piţigoi şi codroşi. Cu o donaţie singulară de 80 de lei, SOR poate instala un cuib artificial pentru o pereche de păsări cântătoare. Pe tot parcursul anului, SOR dezvoltă şi organizează programe şi evenimente de educaţie pentru natură dedicate copiilor şi adulţilor. Cu o donaţie singulară de 200 de lei, poţi contribui la realizarea materialelor educative atât de apreciate de copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here