BMW i Vision Dee, mașina care îți arată cum vor arăta automobilele în viitor

0
302
BMW i Vision Dee
BMW i Vision Dee

BMW a prezentat în cadrul Târgului de tehnologie CES, de la Las Vegas, conceptul automobilului i Vision Dee, o mașină care are integrate mai multe tehnologii de „realitate mixtă”. Prin acest concept, cei de la BMW vor să demonstreze cum văd ei viitorul mașinilor, după 2025.

În ultimii ani, BMW a prezentat multe concepte de mașini avansate tehnologic și a lansat modele precum i7. După 2025, planul companiei este să producă o nouă generație de mașini electrice, denumite Neue Klasse, care vor fi construite și în orașul ungar Debrecen.

Conceptul prezentat recent oferă o imagine asupra modului în care BMW își imagina mașinile viitorului, care vor include tehnologii de realitate augmentată. Acest concept ne dă o idee despre cum vor arăta modele foarte populare, precum BMW Seria 3, peste câțiva ani.

Cei de la BMW spun că acest concept prezentat la CES este sedanul futurist de clasă medie, cu un design nou și redus. Numele „Dee” vine de la Digital Emotional Experience, iar în viitor BMW ar dori să creeze o legătură mai puternică între oameni și mașinile lor.

Creatorii BMW mai spun că vor ca prin intermediul digitalizării să transforme mașina într-un partener inteligent al șoferului.

„Realitatea mixtă” (mixed reality în engleză) se referă la combinația dintre realitatea augmentată și proiecțiile noului Head-up Display. Proiecția se extinde pe toată lățimea parbrizului, iar din 2025, această inovație va fi disponibilă pe modelele Neue Klasse.

Cu ajutorul senzorilor de pe panoul de bord, șoferii pot alege cât de mult conținut digital doresc să vadă pe Head-Up Display-ul avansat. Opțiunea în cinci pași variază de la analog la informații legate de condus, apoi la conținutul sistemului de comunicații, proiecția în realitate augmentată și până la accesarea universurilor virtuale.

În același timp, ferestrele reglabile pot fi utilizate pentru a estompa treptat realitatea. Realitatea mixtă poate fi experimentată în BMW i Vision Dee într-un mod atractiv, care implică diferite simțuri fără a necesita alte instrumente, creând pentru șofer o nouă dimensiune a plăcerii de a conduce.

Farurile și grila închisă a mașinii BMW formează un simbol “figital” (fuziunea fizică și digitală) pe o suprafață uniformă, care permite mașinii să arate diferite expresii faciale. Asta înseamnă că BMW i Vision Dee poate comunica verbal cu oamenii și, în același timp, poate exprima prin semne vizuale emoții precum bucuria, uimirea sau aprobarea. Această funcționalitate este realizată prin intermediul tehnologiei E Ink. De asemenea, BMW i Vision Dee poate proiecta o imagine a avatarului șoferului pe geamul lateral pentru a personaliza mai mult scenariul de bun venit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here