Apple ar vrea să facă un centru de cercetare în România

0
433
FOTO: matcuz/Pixabay.com
FOTO: matcuz/Pixabay.com

Președintele Comisie de IT din Camera Deputaților, Sabin Sărmaș, a transmis că, împreună cu ministrul Cercetării, inovării și digitalizării, Sebastian Burduja, și cu Dan Câmpeanu, directorul Directoratului Național de Securitate Cibernetică, au discutat cu reprezentanți ai Apple privind potențialul României de a deveni partener strategic pentru compania americană de tehnologie.

„Dispunem de cea mai importantă resursă la nivel mondial – resursa umană specializată. Probabil este motivul pentru care Apple are un birou în România de mai bine de trei ani și intenționează să se extindă.

Ne bazăm, în viitor, pe Apple pentru creșterea nivelului de expertiză digitală in România. Poate așa vom putea spera și că țara noastră va inaugura, în timp, un Centru de cercetare – dezvoltare, așa cum găsim în Marea Britanie, Germania, Israel și Franța”, a scris Sabin Sărmaș într-un mesaj pe contul său de Facebook.

Sărmaș a mai spus că România a decenit din ce în ce mai actică și relevantă în domeniul digital și al securității cibernetice, în mod special.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here