Aplicația RAR care îți spune dacă mașina a suferit daune

0
2195
FOTO: suvajit/Pixabay.com
FOTO: suvajit/Pixabay.com

Registrul Auto Român (RAR) va putea oferi date despre daunele vehiculelor înmatriculate în România. Până acum, RAR putea oferi date legate de numărul de kilometri al unui autovehicul și eventuale defecte constatate și înregistrate în cadrul inspecțiilor tehnice periodice (ITP).

Prin noua aplicație lansată de RAR, în doar câteva minute, cei interesați pot afla informații despre majoritatea vehiculelor pentru care au fost înregistrate oficial, la societăți de asigurări, avarii care au avut loc pe teritoriul României.

Potrivit instituției, datele vor fi disponibile prin aplicația „Istoric Vehicul”, activă pe site-ul RAR – rarom.ro.

Reprezentanții RAR spun că informațiile sunt disponibile ca urmare a informațiilor pe care instituția le primește de la parteneri specializați care colectează date de la societăți de asigurări și atelierele de reparații auto autorizate.

O interogare pentru a afla date despre o mașină tariful este de 35 de lei și se poate achita online. În aplicație, clienții trebuie să introducă seria de caroserie/sașiu și o adresă de e-mail validă.

Istoricul de daune poate conține și tipuri de informații:

  • Zona de avarii, inclusiv poziţionarea acestora pe un vehicul – machetă;
  • Intervalul valorii devizului de reparaţie;
  • Intervalul indicaţiei odometrului la data întocmirii devizului;
  • Dacă a fost o daună majoră din punct de vedere economic;
  • Dacă au fost afectate principalele elemente de siguranţă sau din structura de rezistenţă.

Registrul Auto Român mai transmite că toate informațiile pe care le veți introduce în sistemul informatic, pentru a afla datele de care sunteți interesați sunt protejate potrivit normelor GDPR.

Serviciul este asemănător cu cel oferit de alte două aplicații care sunt populare în România: carvertical sau autoDNA. Însă trebuie precizat că aplicația dezvoltată de RAR oferă informații furnizate doar de parteneri naționali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here