Aplicația făcută de români care te învață cum să mănânci sănătos

0
1124
Wello
Wello

Wello, o platformă de sănătate pentru copii și părinți, dezvoltată de un start-up din Cluj, a fost selectată în acceleratorul Google for Startups, în cadrul Business Model Mastering, un program destinat companiilor aflate în creștere.

Wello, aplicație bazată pe un program de inteligență artificială, va face parte dintr-un program intensiv de accelerare de business. Vor fi mai multe workshhop-uri interactive în timpul cărora va avea acces la know-how, instrumente și îndrumări aplicate, pe care să le folosească pentru a crește eficiența actualului model de business.

„Obiectivul nostru este dezvoltarea Wello pentru etapa următoare și să ne punem la punct modelele de business, atât B2C, cât și B2B, astfel încât să putem ajuta cât mai mulți copii supraponderali și familiile acestora să se familiarizeze cu un comportament de viață sănătoasă, bazat pe o alimentație corespunzătoare vârstei, mișcare și consiliere pentru stabilirea unui echilibru emoțional”, spune Sveatoslav Vizitiu, cofondator Wello. „Totodată, selectarea în acest program de accelerare de business ne dă acces direct la cele mai bune produse, conexiuni și practici Google, pentru a dezvolta mai bine și mai rapid platforma Wello în direcția stabilită”.

Dezvoltarea platformei Wello a început în august 2017. Fondatorii au reușit să primească o finanțare nerambursabilă în valoare de peste 650.000 de euro, proiectul fiind desemnat câștigător în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014 – 2020, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Aplicația se adresează copiilor cu vârste între 8 și 14 ani și familiilor acestora. Este o sursă de informații despre alimentația copiilor și crearea unui stil de viață sănătos, care va ajuta părinții să alcătuiască pentru copiii lor planuri de nutriție într-o manieră distractivă, motivantă și inteligentă.

Platforma oferă programe de nutriție personalizate și sfaturi de sănătate de la experți în nutriție, antrenori de fitnezee și medici generaliști, pe baza informațiilor colectate și analizate de inteligența artificială despre utilizatori (timpul de somn, activitatea fizică, starea vremii etc.).

În funcție de locația utilizatorului, aplicația poate recomanda și locuri în care se poate mânca sănătos sau unde se pot găsi furnizori de alimente sănătoase, în funcție de planurile de nutriție personalizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here