Aplicația care te ajută să dormi mai bine

0
1237
FOTO: darksouls1/Pixabay.com
FOTO: darksouls1/Pixabay.com

O echipă de cercetători de la Massachusetts Institute of Technology lucrează la un proiect prin care visele să poată fi manipulate astfel încât să dormim mai bine. Oamenii de știință spun că tehnologiile dezvoltate de Dream Lab ar putea fi în curând disponibile pentru publicul larg, potrivit Medium.

Scopul cercetătărilor americani este acum să vadă ce efect au visele asupra noastră și ce întâmplă dacă se intervine asupra lor.

„Oamenii nu știu că pot folosi o treime din viața lor pentru a se schimba sau pentru a se îmbunătăți. Indiferent dacă vorbim de dezvoltarea memoriei sau a creativității ori de îmbunătățirea stării de spirit pentru ziua următoare, există toate aceste lucruri pe care le poți face noaptea, care sunt importante din punct de vedere practic”, spune Adam Horowitz de la Dream Lab, dezvoltatorul Dormio.

Dormio este un dispozitiv în formă de mănușă al cărui scop este stimularea creativității prin valorificarea stării hipnagocice, starea semilucidă dintre starea de veghe și cea de somn. Potrivit ziare.com, Dormio extinde și influențează această etapă de tranziție, dându-le utilizatorilor acces la gândirea fluidă și la asocieri libere.

Senzorii sunt plasați în jurul degetelor și la încheieturi și monitorizează bătăile inimicii și alte semne vitale pentru a identifica momentul în care organismul atinge diverse etape ale somnului.

Când utilizatorul intră în stare hipnagogică, dispozitivul redă un cuvânt înregistrat și înregistrează răspunsul celui care doarme. Un experiment la care au participat 50 de a descoperit că visele acestora au avut legătură cu ce au auzit în starea hipnagogică. De asemenea, prin extinderea și manipularea viselor, cei 50 de subiecți au avut simțit îmbunătățiri ale creativității.

Un alt cercetător de la Dream Lab, Judith Amores, conduce un proiect prin care vrea să vadă cum se poate folosi mirosul pentru a accesa niveluri mai profunde ale subconștientului.

BioEssence este un aparat cu un difuzor de arome care monitorizează bătăile inimii și undele cerebrale pentru a identifica stările de somn ale utilizatorilor. Atunci când ajunge în faza asociată cu consolidarea memoriei, este eliberat un miros pe care utilizatorul o asociază cu o amintire. O astfel de tehnologie ar putea fi folosită în vindecarea traumelor. De exemplu ar putea fi difuzat un miros asociat cu o emoție pozitivă în timpul unui coșmar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here