Aplicația care îți va spune pe telefon dacă ai trecut pe lângă cineva infectat cu noul coronavirus

0
1126
FOTO: picjumbo_com/Pixabay.com
FOTO: picjumbo_com/Pixabay.com

Apple și Google au anunțat lansarea unei tehnologii prin care ai putea fi notificat pe smartphone dacă ai trecut prin apropierea unei persoane care a fost confirmată cu noul coronavirus.

În același timp, cele două companii spun că se va păstra confidențialitatea datelor, potrivit anunțului făcut pe blogul Google. Mai exact, fiecare utilizator va putea decide dacă opteză sau nu pentru notificările de expunere.

De asemenea, sistemul nu colectează și nu utilizează locația de pe dispozitiv și nu împărtășește identitatea utilizatorilor telefoanelor mobile către alți utilizatori, indiferent că folosesc smartphone-uri cu Android sau iOS.

Dacă o persoană este diagnosticată cu coronavirus, este decizia ei dacă va raporta sau acest lucru în aplicația de sănătate publică. Însă, dacă o persoană raportează către aplicația de sănătate că a fost infectată, cei care au aplicația vor fi notificați dacă au intrat în contact cu o astfel de persoană pentru a-și lua măsurile de protecție.

Apple și Google transmit că noua tehnologie ar putea fi folosită doar de agențiile de sănătate publică pentru a crea propriile aplicații care să ducă la încetinirea răspândirii și imediat ce pandemia va dispărea, sistemul va fi dezactivat.

Iată cum va funcționa întregul sistem:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here