Aparatul care îți spune câte grăsimi arde corpul tău

0
2099
FOTO: marijana1/Pixabay.com
FOTO: marijana1/Pixabay.com

Cercetători de la NTT DoCoMo, cel mai mare operator de telefonie mobilă japonez, au anunțat un aparat care îți spune cantitatea de grăsimi arse de organism.

În timpul digestiei, acizii graşi se dizolvă şi dau naştere, între altele, acetonei. Eliberată în sânge, aceasta ajunge în plămâni şi este eliminată prin respiraţie. Măsurând concentraţia ei în halenă, cei care ţin regim pot şti dacă efortul lor alimentar are şi rezultate.

Tsuguyoshi Toyooka de la NTT DoCoMo spune că utilizatorii pot afla în mod simplu şi în doar 10 secunde nivelul de acetonă, acest lucru fiind o evoluţie crucială în gestionarea regimurilor. În prezent, aparatele care îndeplinesc acest rol sunt greu de utilizat sau de accesat.

Potrivit cercetătorului, aparatul conectat la smartphone prin cablu sau Bluetooth ar putea fi util şi diabeticilor, la care concentraţia de acetonă din halenă poate fi mai ridicată. La aceştia, glucoza nu este bine fixată în sânge, în locul acestui proces fiind arse grăsimi pentru obţinerea energiei. Şi ei pot fi ajutaţi astfel să îşi gestioneze mai bine boala.

FOTO: marijana1/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here