A fost anunțată o baterie pentru mașini electrice care ar putea funcționa 2 milioane de kilometri

0
3740
FOTO: MikesPhotos/Pixabay.com
FOTO: MikesPhotos/Pixabay.com

O companie din China, care colaborează cu Tesla sau Volkswagen, a anunțat că va produce o baterie pentru mașini electrice, care va funcționa până la 16 ani sau aproximativ 2 milioane de kilometri. Este un pas uriaș pentru industria mașinilor electrice, pentru că actualele automobile au o durată medie de viață de 8 ani sau de aproximativ 242.000 de kilometri.

Compania care a anunțat această baterie se numește Contemporary Amperex Technology (CATL), are sediul la Ningde, în sud-estul Chinei, și este cel mai mare producător de baterii pentru vehicule electrice din lume.

Această descoperire ar putea reduce considerabil cheltuielile legate de folosirea mașinii, chiar în condițiile în care aceste baterii vor costa mai mult. „Noua baterie va costa cu aproximativ 10% mai mult față de bateriile utilizate deja la vehiculele electrice, dar dacă cineva lansează o comandă, noi suntem gata să începem producția”, a declarat fondatorul și președintele companiei CATL, Zeng Yuqun.

Faptul că se pierde din din puterea mașinii după câțiva ani este unul dintre factorii pentru care unii evită să-și cumpere un vehicul electric. Crearea unei baterii puternice, care să poată fi utilizată mai mulți ani, dar să aibă și o autonomie cât mai mare este principala cursă în care se întrec principalii producători de mașini electrice.

Anul trecut, compania Tesla anunța că a reușit să dezvolte o baterie care ține până la 1 milion de kilometri, în timp de General Motors a transmis luna trecută că deja va produce un astfel de acumulator.

Criza provocată de pandemie a redus considerabil achizițiile de mașini, însă producătorii auto estimează că la începutul anului viitor piața își va reveni, iar vehiculele electrice vor avea un procent de 5% din total în Europa.

FOTO: MikesPhotos/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here