6 sfaturi pentru a face fotografii reușite cu telefonul

0
2008

Micile camere de fotografiat sunt aproape pe cale de dispariție. Scăderea de popularitatea este cauzată de faptul că senzorii foto de pe smartphone-urile de ultimă generație se apropie foarte mult de performanțele unor camere digitale, iar în unele cazuri chiar le depășesc. Sunt și fotografi profesioniști care folosesc de multe ori smartphone-ul pentru a captura o imagine atunci când nu au un DSLR la îndemână.

Iată câteva sfaturi de bază, reguli elementare pe care trebuie să le respecți pentru a face fotografii reușite cu telefonul:

1. Majoritatea smartphone-urilor au zoom de tip digital. Evitați să-l folosiți dacă doriți fotografii clare. Zoom-ul digital alterează calitatea fotografiei. Mai pe înțelesul tuturor, atunci când folosești zoom-ul digital e ca și cum ai mări o fotografie pentru a vedea un detaliu. În plus, dacă vă apropiați cu smartphone-ul de subiectul pe care doriți să-l fotografiați s-ar putea să descoperiți unghiuri chiar mai bune și să vă trezească creativitatea.

2. Țineți telefonul cât mai fix 2-3 secunde și după ce ați apăsat pe butonul de declanșare, pentru că după sunetul care te anunță că s-a capturat imaginea, smartphone-ul mai are nevoie de un timp scurt pentru a procesa fotografia.

3. Folosiți-vă cât puteți de mult de lumina naturală sau de cea din încăpere și folosiți blițul smartphone-ului cât de rar se poate pentru a surprinde fotografii cu culori calde, cât mai apropiate de cele naturale.

4. Atunci când nu aveți timp să stați să setați telefonul pentru a prinde o fotografie bună, puteți să folosiți și modulele presetate ale camerei (ex: sport”, „night”, „portret”).

5. Fiți atenți să cadă lumina pe peisajul sau pe subiectul pe care îl fotografiați. De exemplu, daca faceți o fotografie în aer liber, razele soarelui trebuie să cadă în spatele vostru spre subiectul pe care îl pozați.

6. Încercați și aplicații care vă ajută să faceți retușuri direct pe smartphone sau vă adaugă diverse filtre pentru poze mai spectaculoase. Printre cele mai populare sunt Photoshop Express, Photo Editor sau Pixlr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here