O rachetă SpaceX va lovi Luna

0
381
FOTO: Pexels/Pixabay.com
FOTO: Pexels/Pixabay.com

O rachetă SpaceX va lovi Luna, după ce a petrecut aproape șapte ani zburând prin spațiu. Racheta a fost lansată în spațiu, din Florida, în februarie 2015.

Observatorii spaţiali cred că racheta este pe cale să se intersecteze cu Luna la o viteză de aproximativ 2,58 km/s în câteva săptămâni, potrivit The Guardian.

Bill Gray, care lucrează la un software pentru urmărirea obiectelor din apropierea Pământului, a declarat că este foarte probabil ca partea superioară a rachetei Falcon 9 să lovească partea îndepărtată a Lunii, în apropierea ecuatorului, pe 4 martie.

După ce a finalizat o ardere lungă a motoarelor sale şi a trimis Observatorul climatic din spaţiul cosmic profund al NOAA în drumul său spre aşa-numitul punct Lagrange – o poziţie neutră din punct de vedere gravitaţional de patru ori mai departe decât Luna şi în linie directă cu Soarele – a doua treaptă a rachetei a fost abandonată.

În acest stadiu, racheta se afla la o înălţime suficient de mare și nu mai are suficient combustibil pentru a reveni în atmosfera terestră, dar, de asemenea, “nu are energia necesară pentru a scăpa de gravitaţia sistemului Pământ-Lună”, a explicat meteorologul Eric Berger într-o postare recentă pe Ars Technica. „Aşa că a urmat o orbită oarecum haotică din februarie 2015″, a adăugat Berger.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here