Primul bolid hypercar din lume făcut prin imprimare 3D

0
1588
FOTO: : Czinger Vehicles
FOTO: : Czinger Vehicles

Czinger 21C este o mașină impresionantă din liga hypercar. Este proiectată și produsă în Statele Unite ale Americii. Are un moto de 2,9 litri twin turbo V8, cu 1250 de cai putere.

Poate atinge o viteză de până la 380 de kilometri pe oră. Mașina este capabilă să accelereze de la 0 la 100 de kilometri pe oră în doar 1,9 secunde. Însă această mașină impresionează în industria auto prin faptul că e prima mașină din lume din categoria hypercar printată 3D.

Componentele au fost făcute cu ajutorul unor imprimante industriale speciale sunt din aluminum, titan și câteva elemente sunt din fibră de carbon. Producătorii au fost atenți și la costuri atunci când au „imprimat” componentele.

Nu au făcut rabat de la calitate și nu s-a făcut niciun fel de compromis în ceea ce privește aerodinamica, însă prin faptul că au fost imprimate componentele, producerea acestei mașini a avut costuri mai mici.

Czinger 21C mai are o particularitate. În timp ce majoritate hypercar-urilor au două locuri alături, 21C are locul pasagerului poziționat în spatele șoferului.

Ideea îi aparține chiar fondatorului companiei, Kevin Czinger, care s-a inspirat din ciclism. De asemenea, alegerea a fost făcută pentru a-i da șoferului senzația că se află într-o mașină de formula 1.

Czinger 21C va fi făcută în doar 80 de exemplare și va fi „imprimată” integral în California.

FOTO: Czinger Vehicles
FOTO: Czinger Vehicles
FOTO: Czinger Vehicles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here