Cum să adaptezi un binoclu la smartphone

Now Reading
Cum să adaptezi un binoclu la smartphone

Statisticile arată că peste jumătate din pozele încărcate pe rețelele de socializare sunt făcute cu telefonul. Smartphone-ul e tot timpul la îndemână atunci când vrei să faci o fotografie. Însă ar putea exista o problemă atunci când vine vorba de zoom.

O soluție pentru acest lucru ar putea fi adaptorul de la Carson Optical, HookUpz IB-542. Specialiști în producerea de telescoape și binocluri, cei de la Carson Optical s-au gândit să facă un adaptor care îți transformă un binoclu în obiectiv pentru smartphone. HookUpz IB-542 e o carcasă în care se pune smartphone-ul, iar în dreptul camerei are un dispozitiv care se fixează pe binoclu. Adaptorul costă aproximativ 18 dolari.

Un accesoriu asemnător este prezentat și de Photojojo, o companie care vinde accesorii pentru smartphone-uri și tablete. Aceștia spun că au găsit soluția pentru a-ți transforma telefonul sau tableta într-un adevărat aparat de fotografiat digital.

Telephoto e o lentilă care se adaptează la camerele telefoanelor și oferă un zoom de 12X și de 10X. Deocamdată, accesoriul Telephoto este conceput doar pentru gadgeturile Apple, iPhone și iPad. O astfel de lentilă costă în jur de 25 de dolari.

Tot mai multe companii producătoare de accesorii se orientează spre camerele smartphone-urilor. Bodelin, o companie americană specializată în aparatură pentru cercetarea științifică, a creat ProScope, un accesoriu care îți transformă smartphone-ul într-un adevărat microscop.

About The Author
Ionuț Fantaziu
Ionuț Fantaziu
Comments
Leave a response

Leave a Response